Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Urzeala Tronurilor sezonul 5 (2015)

Sezonul 5 al serialului de fantezie medievală "Urzeala Tronurilor - Game of Thrones" a avut premiera pe HBO în data de 12 aprilie și sa încheiat pe 14 iunie 2015. Sezonul 5 este format din 10 episoade, fiecare având o durată de aproximativ 50-60 de minute.







Sezonul 5 din filmul serial Urzeala Tronurilor adaptează în primul rând cărțile  A Feast for Crows și A Dance with Dragons, romanele 4 si 5 din seria A Song of Ice and Fire a lui George RR Martin. Sezunul acesta folosește însă si elemente din cel de-al treilea roman, "A Storm of Swords" precum si din cel de-al șaselea roman The Winds of Winter.

Intriga sezonului 5 din Urzeala Tronurilor - Game of Thrones
În sezonul 5, o mulțime de povesti interesante vor ajunge la concluzii inevitabile și deseori sângeroase.

După morțile șocante din sezonul 4 (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), sezonul 5 din Urzeala Tronurilor începe cu un vid de putere pe care protagoniștii din Westeros și Essos vor să-l umple. La castelul Black, Jon Snow se străduiește să echilibreze cerințele Night’s Watch cu cele ale noului sosit Stannis Baratheon, care crede că el este regele legal al Westeros-ului.

Între timp, Cersei se chinuie să se mențină la putere în King’s Landing găsindu-se prinsă în mijlocul Tyrell-urilor și puterea pe care un grup religios condus de vrăjitorul enigmatic High Sparrow a prins-o. În tot acest timp, fratele ei Jaime, este plecat într-o misiune secretă.

În Narrow Sea, Arya caută un vechi prieten, în timp ce un Tyrion fugar găsește o nouă cauză. Și, pe măsură ce pericolul se intensifică în Meereen, Daenerys Targaryen își dă seama că echilibrul subțire pe care îl are asupra orașului necesită niște sacrificii dure.

În sezonul 5 apar câteva dintre cele mai explozive scene, deoarece promisiunea că "vine iarna" devine mai periculoasă ca oricând.





Actori in sezonul 5 din Urzeala Tronurilor

Peter Dinklage Peter Dinklage ... Tyrion Lannister
Nikolaj Coster-Waldau Nikolaj Coster-Waldau ... Jaime Lannister
Lena Headey Lena Headey ... Cersei Lannister
Emilia Clarke Emilia Clarke ... Daenerys Targaryen
Kit Harington Kit Harington ... Jon Snow
Aidan Gillen Aidan Gillen ... Petyr 'Littlefinger' Baelish
Charles Dance Charles Dance ... Tywin Lannister
Natalie Dormer Natalie Dormer ... Margaery Tyrell
Stephen Dillane Stephen Dillane ... Stannis Baratheon
Liam Cunningham Liam Cunningham ... Davos Seaworth
Carice van Houten Carice van Houten ... Melisandre (as Carice Van Houten)
John Bradley John Bradley ... Samwell Tarly
Sophie Turner Sophie Turner ... Sansa Stark
Kristofer Hivju Kristofer Hivju ... Tormund Giantsbane
Hannah Murray Hannah Murray ... Gilly






Trailer sezonul 5 din Urzeala Tronurilor






Sezonul 5 al serialului Urzeala Tronurilor

The Wars to
              ComeEpisodul 1 - The Wars to Come - 12 Apr. 2015
Cersei (Lena Headey) și Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) se adaptează la o lume fără Tywin. Tyrion și Varys ajung la Pentos. În Meereen, apare un nou inamic. Jon (Kit Harington) este prins între doi regi.
The House of Black and WhiteEpisodul 2 - The House of Black and White - 19 Apr. 2015
Arya (Maisie Williams) sosește în Braavos. Jaime preia o misiune secretă. Ellaria Sand încearcă să se răzbune pentru moartea lui Oberyn. Stannis îi face lui Jon o ofertă generoasă, în timp ce Night's Watch alege un nou Lord Commander. Daenerys se confruntă cu o decizie dificilă.
High SparrowEpisodul 3 - High Sparrow - 26 Apr. 2015
Tommen și Margaery (Natalie Dormer) s-au căsătorit. Arya are probleme cu adaptarea la noua ei viață. Littlefinger (Aidan Gillen) își dezvăluie planurile Sansei. Jon dă primele sale ordine ca Lord Commander. Tyrion (Peter Dinklage) și Varys (Conleth Hill) ajung în Volantis.
Sons of the HarpyEpisodul 4 - Sons of the Harpy - 3 Mai 2015
Jorah Mormont navighează alături de prizonierul său, Tyrion. Cersei face o mișcare împotriva casei Tyrell. Jaime și Bronn se strecoară în Dorne. Ellaria și Sand Snakes își fac planuri. Melisandre (Carice van Houten) îl ispitește pe Jon. Harpiile atacă.
Kill the BoyEpisodul 5 - Kill the Boy - 10 Mai 2015
Daenerys arestează șefii celor mai mari familii din Meereen. Jon ia o decizie dificilă. Theon este forțat să se confrunte cu Sansa. Stannis (Stephen Dillane) se îndreaptă spre sud. Tyrion și Jorah (Iain Glen) intră în ruinele Old Valyria.
Unbowed, Unbent, UnbrokenEpisodul 6 - Unbowed, Unbent, Unbroken - 17 Mai 2015
Arya este pusă la încercare. Tyrion și Jorah sunt capturați de sclavi. Loras Tyrell este judecat de Sparrows. Jaime și Bronn se confruntă cu Sand Snakes. Sansa se căsătorește cu Ramsay Bolton.
The GiftEpisodul 7 - The Gift - 24 Mai 2015
Jon se îndreaptă spre est, în timp ce problemele încep să apară pentru Sam și Gilly (Hannah Murray) la Castelul Negru. Sansa îi cere ajutor lui Theon. Tyrion și Jora sunt vânduți ca sclavi. Cersei savureaza triumful asupra casei Tyrell, în timp ce noi intrigi sunt dezvoltate in umbră.
HardhomeEpisodul 8 - Hardhome - 31 Mai 2015
Tyrion o sfătuiește pe Daenerys. Sansa (Sophie Turner) îl obligă pe Theon (Alfie Allen) să-i spună un secret. Cersei rămâne încăpățânată. Arya întâlnește prima țintă. Jon și Tormund se întâlnesc cu bătrânii sălbatici.
The Dance of DragonsEpisodul 9 - The Dance of Dragons - 7 Iun. 2015
Jon și cei sălbatici se întorc la Castelul Negru. Jaime se întâlnește cu Doran Martell. Stannis face o alegere grea. Arya intră în Meryn Trant. Daenerys participă la redeschiderea gropii de luptă.
Mother's MercyEpisodul 10 - Mother's Mercy - 14 Iun. 2015
Stannis ajunge la Winterfell. Tyrion fuge din Meereen iar Daario și Jorah merg după Daenerys (Emilia Clarke). Jaime și Myrcella părăsesc Dorne. Jon îl trimite pe Sam (John Bradley) și pe Gilly la Oldtown. Arya provoacă zeul cu multe fețe. Cersei își mărturisește păcatele.







Trimiteți un comentariu

0 Comentarii