Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Urzeala Tronurilor sezonul 2 (2012)

Sezonul 2 din Urzeala Tronurilor se bazează pe "A Clash of Kings", cel de-al doilea roman din seria de romane A Song of Ice and Fire scrise de George R.R. Martin. Unele personaje și elemente din primul roman, A Game of Thrones, au fost reținute pentru al doilea sezon, iar alte câteva elemente au fost aduse în prim plan din motive de producție. În plus, unele elemente din al treilea roman, "A Storm of Swords", vor fi aduse în cel de-al doilea sezon, în special pentru a da personajului Jaime Lannister mai multă prezență în serial.



Cel de-al doilea sezon al serialului de fantezie, Urzeala Tronurilor - Game of Thrones, a avut premiera în Statele Unite la televiziunea HBO pe 1 aprilie 2012 și s-a încheiat pe 3 iunie 2012. Sezonul 2 are 10 episoade, fiecare având aproximativ 50-60 de minute.

Sezonul 2 se întinde de-a lungul mai multor luni și are acțiunea într-o lume în care anotimpurile durează ani întregi. Cele șapte regate sunt în război, cu regele din Nord, Robb Stark, luptând să câștige independența pentru poporul său. Robb decide că trebuie să câștige loialitatea oamenilor din Insulele de Fier și îl trimite pe cel mai bun prieten al lui, Theon Greyjoy să se ocupe de tatăl său. Între timp, Joffrey Baratheon deține Tronul de Fier cu sprijinul puternicei case Lannister, dar unchiul său Renly a revendicat tronul cu sprijinul Casei Tyrell, ale căror armate sunt mult mai mari. În timp ce se luptă pentru tron, Tyrion Lannister ajunge la King's Landing pentru a lua problema în propriile mâini.

Cu toate acestea, există o altă facțiune care intră în luptă. Stannis Baratheon, fratele mai mic al lui Robert și fratele mai mare al lui Renly, a revendicat și el Tronul de Fier. Un comandant de luptă dovedit și veteran al mai multor războaie, Stannis este cunoscut ca un om complet fără milă față de dușmanii săi care va face ceea ce este drept chiar dacă acest lucru îl va distruge. El este susținut de Melisandre, o preoteasă misterioasă din est, care crede că Stannis este sortit unui destin mult mai mare, și de Ser Davos Seaworth, un om onest și onorabil, neliniștit de schimbarea puterii de la curtea lui Stannis.

Departe de est, Daenerys Targaryen a eclozat ultimii trei dragoni din lume. În cele din urmă vor deveni monștri terifianți capabili să distrugă orașe la comanda ei, dar deocamdată sunt încă animale mici și vulnerabile. Odată cu dispariția lui Khal Drogo, Daenerys și oastea ei mică de adepți, trebuie să găsească un drum într-o pustie ostilă și să găsească noi aliați pentru a-și susține revendicarea la Tronul de Fier.


Actori in sezonul 2 din Urzeala Tronurilor

Peter Dinklage Peter Dinklage ... Tyrion Lannister
Lena Headey Lena Headey ... Cersei Lannister
Nikolaj Coster-Waldau Nikolaj Coster-Waldau ... Jaime Lannister
Michelle Fairley Michelle Fairley ... Catelyn Stark
Emilia Clarke Emilia Clarke ... Daenerys Targaryen
Aidan Gillen Aidan Gillen ... Petyr 'Littlefinger' Baelish
Iain Glen Iain Glen ... Jorah Mormont
Kit Harington Kit Harington ... Jon Snow
Liam Cunningham Liam Cunningham ... Davos Seaworth
Isaac Hempstead Wright Isaac Hempstead Wright ... Bran Stark
Richard Madden Richard Madden ... Robb Stark
Sophie Turner Sophie Turner ... Sansa Stark
Maisie Williams Maisie Williams ... Arya Stark
Alfie Allen Alfie Allen ... Theon Greyjoy
John Bradley John Bradley ... Samwell Tarly



Trailer pentru sezonul 2 din Urzeala Tronurilor



Sezonul 2 al serialului Urzeala Tronurilor


The North Remembers
S2, Ep1
1 Apr. 2012
The North Remembers

Tyrion (Peter Dinklage) sosește la King's Landing pentru a lua locul tatălui său ca Mâna Dreaptă a Regelui. Stannis Baratheon (Stephen Dillane) intenționează să cucerească Tronul de Fier. Robb (Richard Madden) încearcă să-și decidă următoarea mutare în război. Night's Watch ajunge la casa lui Craster.

The Night Lands
S2, Ep2
8 Apr. 2012
The Night Lands

Arya (Maisie Williams) se împrietenește cu Gendry. Tyrion încearcă să preia controlul asupra Consiliului Mic. Theon (Alfie Allen) ajunge la casa lui, Pyke, pentru a-l convinge pe tatăl său să îl ajute pe Robb cu războiul. Jon (Kit Harington) încearcă să investigheze secretul lui Craster.

What Is Dead May Never Die
S2, Ep3
15 Apr. 2012
What Is Dead May Never Die

Tyrion încearcă să vadă cine poate avea încredere în Consiliul Mic. Catelyn (Michelle Fairley) îl pe vizitează Renly și încearcă să-l convingă să se alăture lui Robb în război. Theon trebuie să decidă dacă loialitatea lui este față de familia sa sau de Robb.

Garden of Bones
S2, Ep4
22 Apr. 2012
Garden of Bones

Lordul Baelish (Aidan Gillen) ajunge la tabăra lui Renly chiar înainte ca acesta să se confrunte cu Stannis. Daenerys (Emilia Clarke) și oastea ei sunt primite cu bine în orașul Qarth. Arya, Gendry și Hot Pie sunt băgți la închisoare în Harrenhal.

The Ghost of Harrenhal
S2, Ep5
29 Apr. 2012
The Ghost of Harrenhal

Tyrion investighează o armă secretă pe care regele Joffrey intenționează să o folosească împotriva lui Stannis. Între timp, ca un semn pentru a-și salva viața, Jaqen H'ghar se oferă să omoare trei persoane pe care Arya le alege.

The Old Gods and the New
S2, Ep6
6 Mai 2012
The Old Gods and the New

Theon ia controlul asupra Winterfell-ului. Jon capturează o sălbatică, pe nume Ygritte (Rose Leslie). Oamenii din King's Landing încep să se întoarcă împotriva regelui Joffrey (Jack Gleeson). Daenerys vrea să cumpere nave pentru a naviga spre Cele șapte regate.

A Man Without Honor
S2, Ep7
13 Mai 2012
A Man Without Honor

Bran (Isaac Hempstead Wright) și Rickon au scăpat din Winterfell. Theon încearcă să-i vâneze. Dragonii lui Daenerys au fost furați. Jon călătorește prin pustiu, iar Ygritte este prizoniera lui. Sansa (Sophie Turner) a sângerat și este gata să aibă copiii lui Joffrey.

The Prince of Winterfell
S2, Ep8
20 Mai 2012
The Prince of Winterfell

Stannis este la doar câteva zile de King's Landing. Tyrion se pregătește pentru sosirea sa. Jon și Qhorin sunt luați prizonieri de către sălbatici. Catelyn este arestaăt pentru eliberarea lui Jaime. Arya, Gendry și Hot Pie intenționează să scape din Harrenhal.

Blackwater
S2, Ep9
27 Mai 2012
Blackwater

Flota și armata lui Stannis Baratheon ajung la King's Landing și începe bătălia pentru oraș. Cersei (Lena Headey) plănuiește viitorul ei și al copiilor ei.

Valar Morghulis
S2, Ep10
3 Iun. 2012
Valar Morghulis

Joffrey o dă la o parte pe Sansa pentru Margaery Tyrell (Natalie Dormer). Robb se căsătorește cu Talisa Maegyr. Jon se pregătește să-l întâlnească pe Mance Rayder. Arya își ia rămas bun de la Jaqen H'ghar. Daenerys încearcă să-și salveze dragonii.




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii