Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Rezumat Sezonul 1 din Urzeala Tronurilor

Rezumat al primului sezon al serialului HBO, Urzeala Tronurilor - Game of Thrones. Recapitulare la sezonul 1 din filmul serial Urzeala Tronurilor.



Membrii Night Watch, un ordin vechi care păzește Zidul de la nord de Westeros, întâlnesc în pădure o ființă supranaturală cunoscută ca White Walker, presupusă anterior ca fiind mitică.

Ned Stark (Sean Bean), conducătorul nordului, este vizitat în Winterfell de Robert Baratheon (Mark Addy) și este invitat să-l slujească în urma mortii bruste a lui Jon Arryn, precedenta mână dreaptă a regelui. Fiicele lui Stark Sansa (Sophie Turner) și Arya (Maisie Williams) călătoresc cu el la King’s Landing, dar acolo găsesc un oraș corupt în stare de dezordine.

Soția regelui Robert Baratheon, Cersei Lannister (Lena Headey), se presupune că se află în spatele uciderii lui Arryn. Fiul lui Ned Stark, Bran (Isaac Hempstead Wright) o prinde pe Cersei în pat cu fratele său Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), care îl împinge de pe o fereastră a turnului, lăsându-l pe Bran paralizat.

Tyrion Lannister (Peter Dinklage), un artist amator si pitic, îl însoțește la zid pe Jon Snow (Kit Harrington), fiul vitreg al lui Ned, pentru a investiga incidentul cu White Walker raportat de Night's Watch. Jon Snow rămâne să slujească ordinul Night's Watch. Tyrion este arestat la cererea lui Catelyn Stark (Michelle Fairley), care îl crede responsabil pentru căderea lui Bran, determinând un proces prin luptă pe viata si pe moarte pentru a fi eliberat. Tyrion, întemnițat în "Vale", sub ochii atenti ai Lysei Arryn (Kate Dickie), sora lui Catelyn Stark, îl roagă pe Bronn (Jerome Flynn) să lupte pentru el. Bronn îl învinge pe campionul ales de Arryn.

Când regele Baratheon este rănit într-un accident de vânătoare suspect si moare, iar Ned Stark este numit Protector al Regatului până când fiul sadic al lui Cersei, Joffrey (Jack Gleeson), ajunge la vârsta la care să conducă. Cu toate acestea, Ned Stark intenționează să-l instaleze în locul lui ca rege pe Stannis Baratheon (Stephen Dillane), fratele înstrăinat al regelui. Ned este trădat de consilierul Lord Petyr Baelish aka "Littlefinger" (Aidan Gillan) și apoi decapitat la ordinele lui Joffrey.

Sansa este arestată de catre Lannisteri, iar Arya reușește să scape. Drept răspuns, Robb Stark (Richard Madden) fiul lui Ned, este numit rege la Winterfell și adună armatele Nordului pentru a lupta împotriva Lannisterilor.

În Marea Narrow, căpetenia poporului Dothraki, Khal Drogo (Jason Mamoa), se căsătorește cu Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), care crede că este moștenitorul de drept al Tronului de Fier și planifică un atac asupra Westeros-ului. Khal Drogo moare după ce a fost blestemat de o vrăjitoare. Daenerys îl răzbună și din cele trei ouă de dragon pe care le cadou de nuntă, ies trei pui de dragon.

Rezumat sezonul 2 |  Rezumat sezonul 3 |  Rezumat sezonul 4 |  Rezumat sezonul 5 |  Rezumat sezonul 6 |  Rezumat sezonul 7

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii