Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Urzeala Tronurilor sezonul 4 (2014)

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala Tronurilor - Game of Thrones" a avut premiera în Statele Unite la HBO pe 6 aprilie 2014 și s-a încheiat pe 15 iunie 2014. Sezonul 4 din Urzeala tronurilor are 10 episoade, fiecare având aproximativ 50-60 de minute. Sezonul este adaptat în primul rând după a doua jumătate a cartii A Storm of Swords, conținând și elemente din cărțile A Feast for Crows și A Dance with Dragons, toate romane din seria A Song of Ice and Fire de George R. R. Martin.



La începutul sezonului 4, încurajați de măcelul de la Nunta Roșie care a lăsat casa Stark fără mulți membri importanți, casa Lannisters reușește să se mențină pe Tronul de Fier... însă vor reuși să țină de el supraviețuind pericolelor care vin dinspre sud, nord si est?

În timp ce Stannis Baratheon continuă să-și reconstruiască armata în Dragonstone, un pericol mai iminent vine de la sud, deoarece Oberyn Martell ajunge la King's Landing pentru a participa la nunta lui Joffrey cu Margaery Tyrell.

În partea de nord, un Night's Watch, epuizat, pare a fi depășit de avansul inevitabil spre Zid al armatei de sălbatici ai lui Mance Rayder, care, la rândul său, este urmărit de un dușman și mai periculos: White Walkers.

Și dacă asta nu era suficient, Daenerys Targaryen, însoțită de trioul său amenințător de dragoni și de armata Unsullied, este gata să "elibereze" Meereen, cel mai mare oraș de sclavi din est, care ar putea să-i ofere o forță importantă în execuția planului ei final: navigarea spre Westeros și recuperarea Tronului de Fier, uzurpat de la familia ei de către Lannisteri.

Sezonul 4 al serialului Urzeala Tronurilor - Game of Thrones îl găsește pe Joffrey (Jack Gleeson) pregătindu-se să se căsătorească cu Margaery (Natalie Dormer), dar regele poate fi deranjat de Oberyn Martell (Pedro Pascal), un oaspete care vrea să se răzbune pe Lannisteri.

În altă parte a celor șapte regate, Jon Snow (Kit Harington) încearcă să avertizeze Night's Watch că invazia unei armate masivă de sălbatici este iminentă. Hound (Rory McCann) rătăcește pe drumuri de țară cu Arya (Maisie Williams), sperând să fie plătit pentru păstrarea unui Stark în viață. Bran (Isaac Hempstead-Wright) își urmează viziunile despre Corbul cu trei ochi. Tyrion (Peter Dinklage) își dă seama că toți sunt împotriva lui și trebuie să treacă printr-un proces.

Între timp, dincolo de Marea Îngustă, Daenerys (Emilia Clarke) vrea să elibereze populațiile de sclavi de la stăpânii lor, dar constată că dragonii ei care sunt în creștere, sunt greu de controlat.


Actori in sezonul 4 din Urzeala Tronurilor

Peter Dinklage Peter Dinklage ... Tyrion Lannister
Nikolaj Coster-Waldau Nikolaj Coster-Waldau ... Jaime Lannister
Lena Headey Lena Headey ... Cersei Lannister
Emilia Clarke Emilia Clarke ... Daenerys Targaryen
Kit Harington Kit Harington ... Jon Snow
Charles Dance Charles Dance ... Tywin Lannister
Natalie Dormer Natalie Dormer ... Margaery Tyrell
Jack Gleeson Jack Gleeson ... Joffrey Baratheon
Sophie Turner Sophie Turner ... Sansa Stark
Maisie Williams Maisie Williams ... Arya Stark
John Bradley John Bradley ... Samwell Tarly
Rose Leslie Rose Leslie ... Ygritte
Kristofer Hivju Kristofer Hivju ... Tormund Giantsbane
Rory McCann Rory McCann ... Sandor 'The Hound' Clegane
Gwendoline Christie Gwendoline Christie ... Brienne of Tarth



Trailer sezonul 4 din Urzeala tronurilor



Sezonul 4 al serialului Urzeala Tronurilor


Two Swords
S4, Ep1
6 Apr. 2014
Two Swords
Tyrion (Peter Dinklage primește un oaspete la King's Landing. La castelul Black, Jon este judecat. Daenerys se îndreaptă spre Meereen, mama tuturor orașelor cu sclavi. Arya întâlnește un vechi prieten.

The Lion and the Rose
S4, Ep2
13 Apr. 2014
The Lion and the Rose
Nunta lui Joffrey și a prințesei Margaery (Natalie Dormereste aproape. Tyrion se desparte de Shae. Ramsay (Iwan Rheonîncearcă să-și dovedească valoarea pentru tatăl său. Bran și grupul său găsesc un copac Weirwood.

Breaker of Chains
S4, Ep3
20 Apr. 2014
Breaker of Chains
Tyrion este arestat pentru uciderea lui Joffery și așteaptă procesul. Sansa scapă din King's Landing. Sam (John Bradley) o trimite pe Gilly (Hannah Murray) în orașul lui Mole, în timp ce Night's Watch este la ananghie. Meereen o provoacă pe Daenerys.

Oathkeeper
S4, Ep4
27 Apr. 2014
Oathkeeper
Jaime (Nikolaj Coster-Waldau o încredințează pe Brienne (Gwendoline Christie) cu o sarcină. Daenerys o eliberează pe Meereen. Jon primește permisiunea de a conduce un grup de observatori Night's Watchmen la Craster's Keep. Bran (Isaac Hempstead Wrightși grupul său sunt luați ostatici.

First of His Name
S4, Ep5
4 Mai 2014
First of His Name
Tommen este încoronat Rege al celor Șapte Regate. Cersei (Lena Headeyîși construiește acuzația împotriva lui Tyrion. Sansa și Lord Baelish (Aidan Gillenajung la Eyrie. Night's Watch atacă Craster's Keep.

The Laws of Gods and Men
S4, Ep6
11 Mai 2014
The Laws of Gods and Men
A început procesul lui Tyrion. Yara și trupele ei îl înfruntă pe Dreadfort pentru a-l elibera pe Theon (Alfie Allen). Daenerys îl întâlnește pe Hizdar zo Loraq. Stannis (Stephen Dillaneface o înțelegere cu Banca de Fier din Braavos.

Mockingbird
S4, Ep7
18 Mai 2014
Mockingbird
Tyrion încearcă să găsească un campion. Daenerys face dragoste cu Daario. Hound este rănit. Sfatul lui Jon (Kit Harington) este ignorat la Castelul Negru. Brienne și Podrick primesc o informație despre locația Aryei (Maisie Williams).

The Mountain and the Viper
S4, Ep8
1 Iun. 2014
The Mountain and the Viper
Theon îi ajută pe Ramsay să captureze Moat Cailin. Salbaticii ataca orasul lui Mole. Sansa (Sophie Turnervine cu o poveste pentru a-l proteja pe lordul Baelish. Daenerys află un secret despre Jorah Mormont. Oberyn Martell se confruntă cu Gregor Clegane, Muntele.

The Watchers on the Wall
S4, Ep9
8 Iun. 2014
The Watchers on the Wall
Lupta dintre Night's Watch și cei sălbatici a început.

The Children
S4, Ep10
15 Iun. 2014
The Children
Jon ia o decizie importantă. Daenerys 
(Emilia Clarke) se alege cu noi consecințe. Brienne și Podrick au o întâlnire neașteptată. Bran atinge un obiectiv, în timp ce Tyrion face o descoperire importantă.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii