Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Totul despre serialul Casa Dragonului - House of the Dragon

Casa Dragonului - House of the Dragon este un serial care succede celebrul serial Urzeala tronurilor. Serialul Casa Dragonului - House of the Dragon este bazat pe cartea Fire & Blood a scriitorului George R.R. Martin, și spune istoria Casei Targaryen plasată cu 200 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones - Urzeala tronurilor. Creatorii serialului și implicit ai celor 10 episoade din primul sezon, sunt Ryan J. Condal, Charmaine De Grate și George R.R. Martin, iar ca regizori îi avem pe Clare Kilner, Geeta V. Patel, Miguel Sapochnik, Greg Yaitanes.



Cu acțiunea amplasată cu 200 de ani înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, serialul Casa Dragonului - House of the Dragon spune povestea unei perioade tulburi pentru Casa Targaryen, una care a pus frate împotriva frate și dragon contra dragon. Punctul de dispută este desigur: cine ar trebui să se așeze pe Tronul de Fier.
„Dacă doriți să știți un pic mai mult despre ce va fi în serial ... ei bine, nu pot să dau de gol intriga”, ne-a tachinat Martin pe blogul său, „dar s-ar putea să doriți să cumpărați copiile antologiilor Dangerous Women și Rogues pe care le-am scris împreună cu Gardner Dozois și apoi să treceți la istoria maestrului arcaș Gyldayn din cartea Fire & Blood.

Casa Dragonului va fi și despre "Dansul Dragonilor, cunoscut și ca Moartea Dragonilor", din timpul domniei Targaryenilor peste cele Șapte Ținuturi.

Despre implicarea lui George R.R. Martin știm doar ceea ce a declarat el însuși. George RR Martin a declarat: „Mă aștept să fiu implicat [în House of the Dragon] într-o oarecare măsură ... și, cine știe, dacă lucrurile merg bine, aș putea chiar să scriu câteva episoade, așa cum am făcut pentru primele patru sezoane ale serialului Urzeala tronurilor. Dar ... permiteți-mi să clarific un lucru ... Nu preiau niciun scenariu până nu termin și livrez cartea WINDS OF WINTER. WINTER încă vine și WINDS rămâne prioritatea mea, chiar dacă mi-ar place să scriu episoade din serialul House of the Dragon".

Lansare serial în România: 22 august 2022 pe HBO Max România

Unde poate fi văzut online subtitrat serialul în România: pe HBO Max

Care este data de lansare a serialului Casa Dragonului
Primul sezon al serialului Casa Dragonului / House of the Dragon va avea premiera pe data de 22 August 2022 și va putea fi văzut online și subtitrat pe platforma de streaming HBO Max România.

Despre filmările la primul sezon Casa Dragonului
Primele filmări la primul sezon al serialului Casa Dragonului au început în aprilie 2021. Serialul este filmat în principal în Regatul Unit. În ultima săptămână a lunii aprilie 2021, filmările au avut loc în Cornwall, Anglia. Conform Listei de producție, părți din primul sezon vor fi filmate în Spania și California. House of the Dragon a fost prima producție care a filmat pe noua platformă de producție virtuală a studioului Leavesden deținut de Warner Bros. La 18 iulie 2021, producția s-a întrerupt timp de două zile din cauza unui caz COVID-19 pozitiv.

Publicația spaniolă Hoy a raportat că serialul Casa Dragonului se va filma în provincia Cáceres, în vestul Spaniei, în perioada 11-21 octombrie 2021. 

Cine este în distribuție?  Au semnat pentru serial următorii actori
Paddy Considine - cunoscut din serialele HBO - The Third Day și The Outsider
Olivia Cooke - cunoscută din filmul Ready Player One
Emma D'Arcy - cunoscută din serialul Truth Seekers
Matt Smith - cunoscut din serialele The Crown, Doctor Who
Steve Toussaint - cunoscut din serialele It's a Sin, Doctor Who
Eve Best - cunoscută din serialul Nurse Jackie și din filmul de Oscar - The King's Speech
Rhys Ifans - cunoscut din filmele Notting Hill și The Amazing Spider-Man
Sonoya Mizuno - cunoscută din filmele Ex Machina și Crazy Rich Asians

Ce personaje vor juca?


Paddy Considine în rolul regelui Viserys Targaryen. Viserys a fost ales de lorzii din Westeros pentru a-l succeda pe Vechiul Rege, Jaehaerys Targaryen, la Marele Consiliu de la Harrenhal. Un om cald, amabil și decent, Viserys dorește să ducă mai departe moștenirea bunicului său, dar, așa cum am aflat din Urzeala tronurilor, oamenii buni nu sunt neapărat mari regi.


Olivia Cooke în rolul Alicent Hightower. Este fiica lui Otto Hightower, Mâna regelui și cea mai plăcută femeie din cele șapte regate. Ea a fost crescută în Cetatea Roșie, aproape de rege și de cercul său cel mai apropiat; posedă atât o grație curtenească, cât și o înțelegere politică acerbă.


Emma D’Arcy în rolul prințesei Rhaenyra Targaryen. Primul copil al regelui. Este de sânge pur valirian și este o călăreață de dragoni. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu de toate ... dar nu s-a născut bărbat.


Matt Smith în rolul prințului Daemon Targaryen. Fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitorul tronului, Daemon este un războinic fără egal și un călăreț de dragoni care posedă adevăratul sânge al dragonului. Dar se spune că ori de câte ori se naște un Targaryen, zeii aruncă o monedă în aer ...


Steve Toussaint în rolul lordului Corlys Velaryon, alias „Șarpele de mare”. Domnul Casei Velaryon, o linie genealogică valyriană la fel de veche precum Casa Targaryen, el este cel mai renumit aventurier nautic din istoria Westeros. Și-a construit casa într-o locație puternică, care este chiar mai bogată decât a Lannisterilor și acum spune că deține cea mai mare flotă marină din lume.


Eve Best în rolul prințesei Rhaenys Velaryon. O călăreață de dragoni și soție a Lordului Corlys Velaryon. Denumită „Regină, care nu a fost niciodată regină” a fost trecută cu vederea la Marele Consiliu, când a trebuit să fie pus un moștenitor al tronului, deoarece regatul l-a preferat pe vărul ei, Viserys, din simplu fapt că era bărbat.


Rhys Ifans în rolul lui Otto Hightower, mâna regelui, care slujește cu loialitate și fidelitate atât regelui său, cât și tărâmului său. După părerea lui, cea mai mare amenințare la adresa regatului este fratele regelui, Daemon, și poziția sa de moștenitor al tronului.


Sonoya Mizuno în rolul Mysaria. A venit la Westeros fără nimic, a făcut avere, a vândut de mai multe ori decât își amintește și ar fi putut să devină un nimeni ... dar, în schimb, ea a luptat și a devenit cel mai de încredere - și cel mai de neașteptat - aliat al prințului Daemon Targaryen, moștenitorul tronului.


Fabien Frankel în rolul lui Ser Criston Cole. De descendență Dornish, Ser Criston este fiul steward-ului Lordului Blackhaven. El nu are nicio pretenție la proprietăți sau titluri; tot ce deține este onoarea și priceperea sa supranaturală cu sabia.


Ryan Corr în rolul lui Ser Harwin ‘Breakbones’ Strong. Se spune despre Harwin că este cel mai puternic om din cele Șapte Regate. Ser Harwin este fiul cel mare al Maestrului în drepturi Lyonel Strong și moștenitorul lui Harrenhal.


Jefferson Hall în rolul gemenilor Lord Jason Lannister și Lord Tyland Lannister. Jason este Lord la Casterly Rock. Tyland Lannister este un politician șiret și calculat.


David Horovitch în rolul Marelui Maester Mellos. Este o voce a rațiunii și consilier de încredere al regelui Viserys.


Graham McTavish în rolul Ser Harrold Westerling. Ser Harrold a slujit în Kingsguard încă din vremea regelui Jaehaerys; el este un model de perfecțiune al cavaleriei și al onoarei.


Matthew Needham în rolul lui Larys Strong. Fiul mai mic al maestrului în drept Lyonel Strong, este dat în judecată de tatăl său.


Bill Paterson îl interpretează pe Lord Lyman Beesbury, Lord la Honeyholt și Master of Coin în micul consiliu al regelui Viserys.


Gavin Spokes este Lordul Lyonel Strong. El este Maestrul legilor pentru regele Viserys și Lordul Harrenhal-ului.


Milly Alcock în rolul tinerei prințese Rhaenyra Targaryen.


Emily Carey în rolul tinerei Alicent Hightower.

Trailer subtitrat la serialul Casa Dragonului.

Trailerul subtitrat în limba română la serialul Casa Dragonului / House of the Dragon (2022) cu actorii Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans și Milly Alcock.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii