Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Rezumat sezonul 5 din Urzeala Tronurilor

Rezumatul sezonului 5 al serialului Urzeala Tronurilor - Game of Thrones produs de televiziunea HBO. Recapitulare rezumat la sezonul al cincelea din filmul serial Urzeala Tronurilor.






Stannis (Stephen Dillane) îl înfrânge pe Rayder si îl arde pe rug, iar Jon Snow (Kit Harington) este ales lider al Watch's Night, spre dezaprobarea gardienilor bătrâni. Stannis este mai târziu convins de Melisandre (Carice van Houten) să-și sacrifice propria fiică pentru a-l liniști pe "Domnul Luminii" și pentru a mai reține zăpezile geroase ale iernii. El își arde de vie fiica, și pierde respectul propriilor trupe.

Littlefinger (Aidan Gillen) o duce pe Sansa la Ramsay Bolton (Iwan Rheon) cu intenția ca acesta s-o ia de nevastă. El speră că prin această căsătorie, să asigure revenirea familiei Starks la Winterfell.

Stannis ajunge să lupte împotriva Boltonilor, dar este ușor înfrânt atunci când oamenii săi dezertează din cauza îndoielilor legate de fanatismul lui păgân. El este ucis de Brienne (Gwendoline Christie), care a urmat-o pe Sansa (Sophie Turner) spre Winterfell, iar Melisandre scapă ajungând la Castle Black. Sansa reușește să scape din ghearele lui Ramsey.

La King’s Landing, Cersei (Lena Headey) conspira împotriva norei sale Margaery (Natalie Dormer), care între timp s-a căsătorit Tommen, frate al lui Joffrey (Jack Gleeson), ajuns acum rege.





După ce îl înfruntă pe High Sparrow (Jonathan Pryce), liderul unui cult puritanic, ipocrizia sexuală a lui Cersei este expusă și este forțată să meargă dezbrăcată si umilită, pe străzile capitalei.

Daenerys (Emilia Clarke) preia orașul Mereen împreună cu armata sa de Unsullied. Cu toate acestea, ea se chinuie să păstreze controlul asupra orașului, atunci când o grupare anonimă cunoscută sub numele de Fiii lui Harpy se ridică împotriva ei. După o bătălie între gărzile ei și Fiii lui Harpy, unul dintre dragoni o înșfacă pe Daenerys și o duce în mijlocul unei hoarde de Dothraki.

Tyrion (Peter Dinklage) o întâlnește pe Daenerys, câștigă repede încrederea ei și este lăsat să ia decizii în absența ei.

În partea de nord, Jon Snow ia un grup de gardieni si pleacă să se întâlnească cu sălbaticii, sperând să formeze o alianță. Pe măsură ce negocierile se desfășoară, Night King și morții vii năvălesc peste ei și înregistrează o victorie devastatoare. La întoarcerea la Zid, un grup de gardieni răzvrătiți îl omoară pe Jon Snow.





Rezumat sezonul 1 |  Rezumat sezonul 2 |  Rezumat sezonul 3 |  Rezumat sezonul 4 |  Rezumat sezonul 6 |  Rezumat sezonul 7

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii