Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Rezumat sezonul 2 din Urzeala Tronurilor

Rezumatul sezonului 2 din serialul Urzeala Tronurilor - Game of Thrones produs de televiziunea HBO. Recapitulare - rezumat pentru al doilea sezon al filmului serial Urzeala Tronurilor.



Tyrion ocupă postul de mâna dreapta a regelui, în speranța că îl va ține în frâu pe Joffrey. Stannis Baratheon (Stephen Dillane) intră sub vraja vrăjitoarei Melisandre (Carice van Houten) și își face în mod public intentia de a prelua tronului spunand ca Joffrey este ilegitim.

Armatele lui Robb (Richard Madden) se îndreaptă spre sud cu Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) luat prizonier de război. Robb îl trimite pe Theon Greyjoy (Alfie Allen) să facă o alianță cu tatăl său, Balon Greyjoy (Patrick Malahide). În schimb, Theon se aliaza cu familia sa de pe Insulele de fier si impreuna captureaza Winterfell. Bran este nevoit sa scape fugind impreuna cu Hodor si Osha in salbaticie.

Robb o trimite și pe mama sa Catelyn (Michelle Fairley) să se întâlnească cu Renly Baratheon (Gethin Anthony), fratele mai tânăr al lui Stannis, care de asemenea are pretenție la Tronul de Fier. Catelyn sugerează ca frații să își uneasca forțele, însă Renly refuză și este ucis de un duh rău trimis de Melisandre.


Brienne de Tarth (Gwendolyn Christie) garda de corp al lui Catelyn și Renly, sunt acuzați de asasinat și forțați să fugă. Se reuneste cu fiul ei Robb, iar femeile conspiră să-l facă scăpat pe Jaime și să-i trimită la King's Landing, în speranța că o va trimite pe Sansa (Sophie Turner) înapoi.

La Zid, Jon Snow (Kit Harington) descoperă dovezi ale sacrificiului unui copil și trădători la Night's Watch care vor să se alăture celor sălbatici. Arya (Maisie Williams) este surprinsă de soldații Lannister, închisă la castelul Harrenhal și luată ca servitoare de Tywin Lannister (Charles Dance) care o crede băiat. Ea scapă cu ajutorul lui Jaqen H'ghar (Thomas Wlaschiha), unul dintre bărbații fără față ai lui Essos.

Stannis încearcă să invadeze King’s Landing pe mare, dar forțele sale sunt înfrânte într-o luptă navală, prin folosirea flăcărilor de către Tyrion (Peter Dinklage).

Între timp, prin Narrow Sea, Daenerys (Emilia Clarke) ajunge la Qarth, sperând să obțină sprijin pentru invazia sa din Westeros. Ea este întemnițată in House of the Undying, împreună cu dragonii ei, după ce a fost atrasă într-un complot. Daenerys scapă în cele din urmă și distruge orașul.


Rezumat sezonul 1 |  Rezumat sezonul 3 |  Rezumat sezonul 4 |  Rezumat sezonul 5 |  Rezumat sezonul 6 |  Rezumat sezonul 7

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii