Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Rezumat episodul 1 din sezonul 1 al serialului Casa Dragonului

Citește rezumatul la primul episod din sezonul 1 al serialului Casa Dragonului care rulează la televiziunile HBO și online pe platforma HBO Max. Episodul 1 al serialului Casa Dragonului / House of the Dragon se numește Moștenitorii Dragonului / The Heirs of the Dragon și a avut premiera pe data de 22 august 2022.



În ultimii ani ai domniei lui Jaehaerys Targaryen, Vechiul Rege, tragedii fatale s-au întâmplat și au luat viața celor doi fii ai săi mai mari, prinții Aemon și Baelon, lăsând deschisă problema succesiunii. În fața acestei situații, regele a convocat un Mare Consiliu în care toți domnii din Westeros își vor alege viitorul conducător.

Doi dintre nepoții lui Jaehaerys au fost candidați pentru succesiune, prințesa Rhaenys Targaryen, soția lordului Corlys Velaryon, cel mai bogat bărbat la acea vreme, și prințul Viserys Targaryen, vărul mai mic al lui Rhaenys. Conform legii Westerosi, un descendent de sex masculin vine întotdeauna înaintea unui descendent de sex feminin, ceea ce face ca Rhaenys să piardă, deși era cel mai bătrân descendent al regelui.

Nouă ani mai târziu, regele Viserys I Targaryen domnește sub amenințarea Triarhiei, o alianță făcută de orașele libere Essos pentru a obține regiunea Stepstones. În plus, Viserys trebuie să se ocupe de comportamentul greșit al fratelui său, Daemon Targaryen, pentru că a practicat brutalitatea împotriva criminalilor din King's Landing, la comanda City Watch. Regina Aemma moare în timpul nașterii împreună cu fiul ei nou-născut, care ar fi fost moștenitorul lui Viserys. Moartea Reginei a avut loc în timpul turneului organizat pentru nașterea Prințului, unde Ser Criston Cole l-a învins pe Daemon.

Mâna Regelui, Ser Otto Hightower, sugerează ca Viserys să numească singurul său copil viu, tânăra prințesă Rhaenyra, ca moștenitoare a Tronului de Fier în locul lui Daemon. După o ceartă cu Daemon, Viserys o numește oficial pe fiica sa Rhaenyra Prințesa din Dragonstone și îi cere mai multor lorzi să-i jure credință.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii